Eksplozije bombi u Pakistanu, desetine mrtvih

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije bombi u Pakistanu, desetine mrtvih

Skoro 30 osoba je ubijeno u tri eksplozije bombi u Pakistanu, saopštili su zvaničnici. Najmanje 13 osoba je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu automobilom u jugozapadnom gradu Kveta, dok je još najmanje 15 osoba stradalo u eksplozijama dve bombe u severozapadnom gradu Paračinaru.
U napadu u Kveti, koji se dogodio kada je policija zaustavila automobil na kontrolnom punktu kako bi ga pretražila, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubijeno je sedam policajaca.

Generalni direktor policije u provinciji Beludžistan, čija je Kveta prestonica, Abdul Razak Čima rekao je za Rojters da je bombaš digao u vazduh automobil napunjen eksplozivima.
Prema rečima portparola bolnice u Kveti Vasima Baiga, ranjeno je 19 osoba, a lekar Farid Sumalan kaže da je među njima devet bezbednosnih zvaničnika.
Od snažne eksplozije u glavnom gradu pokrajine Beludžistan razbijena su stakla na prozorima okolnih zgrada.
Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija "Džamat el Ahrahr" (što znači "Skupština slobodnih"), koja se odvojila od terorističke grupe Talibanski pokret Pakistana, u poruci koju je Rojtersu poslao portparol te grupe Asad Mansur.
U Beludžistanu dugo traje pobuna separatista, ali su pakistanski talibani odgovorni za većinu bombaških napada.
Kada je reč o druge dve eksplozije u kojima je ubijeno najmanje 14 osoba u gradu Paračinar, one su se dogodile na pijaci u razmaku od tri minuta, rekao je visoko pozicionirani zvaničnik vlade Vazir Kan.
Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za te eksplozije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.