Eksplozija u šiitskoj džamiji u Kandaharu, desetine mrtvih i povređenih

Izvor: VOA, 15.Okt.2021, 13:08

Eksplozija u šiitskoj džamiji u Kandaharu, desetine mrtvih i povređenih

Velika eksplozija se dogodila u šiitskoj džamiji u Kandaharu, na jugu Avganistana, u vreme molitve. Poginulo je najmanje 15 osoba, a povređena je 31. Broj žrtava je verovatno i veći, kažu zvaničnici.  Portparol talibanskog ministra unutrašnjih poslova Kari Saed Kosti rekao je da nadležni prikupljaju informacije o eksploziji, za koju još niko nije preuzeo odgovornost.  Pre nekoliko dana desila se eksplozija u šiitskoj džamiji u Kunduzu za koju je odgovornost preuzela Islamska država. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije i video snimci na kojima se vide tela poginulih unutar džamije. Talibanske specijalne snage stigle su na mesto eksplozije. Ova eksploziija dogodila se u istoj nedelji kada i tragedija u Kunduzu, i postavlja pitanje o bezbednosti u Avganistanu pod talibanskim režimom, koji je već uzrokovao humanitarnu krizu. Podružnica Islamske države, poznata kao Islamska država Korasan, aktivirala se kada su talibani došli na vlast.  Činjenica da je napadnuta šiitska džamija u većinski sunitskoj zemlji takođe bi mogla poveća tenzije.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksploziji u džamiji na jugu Avganistana poginule najmanje 33 osobe i povređene 73

Izvor: Danas, 15.Okt.2021

U velikoj eksploziji tokom današnje molitve u šiitskoj džamiji u Kandaharu, na jugu Avganistana, poginulo je najmanje 33 osoba i povređeno 73, što je već drugi napad na manjinsku zajednicu šiita u toj zemlji, javlja Rojters.

Nastavak na Danas...

RASTE BROJ MRTVIH U NAPADU NA DŽAMIJU: Situacija dramatična - pozivaju ljude da daju krv (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2021

Eksplozija se dogodila u šiitskoj džamiji tokom molitve...Broj žrtava u eksploziji u šiitskoj džamiji u avganistanskom gradu Kandaharu porastao je na 47, dok je 70 ljudi povređeno, saopštio je talibanski zvaničnik...Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi AP...Ovo je najsmrtonosniji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.