Eksplozija u autobusu u Jerusalimu, 16 povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u autobusu u Jerusalimu, 16 povređenih

Pres služba gradonačelnika Jerusalima Nira Barkata saopštila je da je današnju eksploziju u autobusu u kojoj je povređeno 16 osoba izazvala bomba, prenosi Rojters.

"Bila je mala, ali je definitivno bila bomba", rekla je za ovu agenciju Barkatova portparolka Brači Sprung.

U Jerusalimu je danas došlo do eksplozije u jednom autobusu, za koju policija prvo navela da postoji mogućnost da je delo ekstremista ili posledica požara koji je izbio iz drugih razloga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Portparolka izraelske policije je prvobitno rekla da postoje indicije da je reč o ekstremističkom napadu, ali je policija nešto kasnije saopštila da postoji mogućnost da je do eksplozije došlo kada se zapalio jedan prazan autobus, pri čemu je vatra zahvatila još jedan autobus, u kojem su se nalazili putnici, navodi britanska agencija.

Televizijski snimci pokazali su dim kako izlazi iz dva izgorela autobusa, od kojih se jedan očigledno zapalio u dodiru sa drugim, u četvrti Dereš Hebron, u jugozapadnom delu Jerusalima u blizini granice sa Zapadnom obalom.

Napadi bombaša-samoubica na izraelske autobuse bili su česti tokom palestinske pobune u periodu od 2000. do 2005. godine, ali su se od tada proredili, podseća britanska agencija.

161

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.