Eksplozija u  Istanbulu, nema žrtava

Izvor: RTS, 18.Jan.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Istanbulu, nema žrtava

U prometnoj ulici u Istanbulu eksplodirala je ručna bomba, a turski državni mediji su javili da niko nije povređen.
Veliki broj pripadnika policije zatvorio je mesto eksplozije, javila je turska novinska agencija Anadolija, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, u drugim delovima Istanbula pronađene su još dve neeksplodirane bombe, prenela je agencija AFP.
U Istanbulu je i dalje povećan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stepen bezbednosti posle napada žene samoubice, koja je 6. januara ušla u policijsku stanicu u starom delu Istanbula Sultanahmetu i raznela se. U tom napadu je jedan policajac poginuo, a drugi je ranjen.
Odgovornost za napad preuzeo je zabranjeni turski levičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C).
Marksistički DHKP-C je u saopštenju postavljenom na svom veb sajtu naveo da je jedna od njegovih pripadnica izvršila "žrtveni napad" u policijskoj stanici u Sultanahmetu.
Oni su naveli da je cilj napada bio da se pozove na odgovornost vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP), jer je dan pre napada doneta odluka da četiri bivša ministra osumnjičena za korupciju ne izađu pred lice pravde.
Ovaj turski radikalni marksistički pokret smatra se terorističkom grupom u Turskoj, EU i SAD.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA U ISTANBULU: Ručna bomba u prometnoj ulici!

Izvor: Kurir, 18.Jan.2015

U drugim delovima Istanbula pronađene su još dve neeksplodirane bombe, a u ovom gradu je i dalje povećan stepen bezbednosti..ISTANBUL - U prometnoj ulici u Istanbulu danas je eksplodirala ručna bomba, a turski državni mediji su javili da niko nije povređen. Veliki broj pripadnika policije zatvorio...

Nastavak na Kurir...

Eksplozija u prometnoj ulici u Istanbulu, nema žrtava

Izvor: Blic, 18.Jan.2015

U prometnoj ulici u Istanbulu danas je eksplodirala ručna bomba, a turski državni mediji su javili da niko nije povređen...Veliki broj pripadnika policije zatvorio je mesto eksplozije, javila je turska novinska agencija Anadolija...Kako se navodi, u drugim delovima Istanbula pronadjene su još dve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.