Izvor: B92, 10.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Ingušetiji

Moskva -- Jedna osoba je poginula, a najmanje 11 ih je povređeno u dve eksplozije u kući tužioca u ruskoj oblasti Ingušetija.

Prva bomba eksplodirala je jutros ispred kuće okružnog tužioca Gerikana Kazbijeva u Nazranu, najvećem gradu u Ingušetiji, koja se graniči s Čečenijom, prenela je ruska agencija Interfaks. Kada su članovi porodice tužioca izašli da vide šta se dogodilo, došlo je do druge eksplozije. Interfaks navodi da je poginuo tužiočev brat, a da su četiri od 11 rođaka teško povređana.

Eksplozije i napadi na zvaničnike česti su u Ingušetiji. Ruski zvaničnici tvrde da čečenski pobunjenici pokušavaju da se učvrste u susednim regionima poput Ingušetije i Dagestana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.