Eksplozija u Hezbolahovom skladištu oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:21

Eksplozija u Hezbolahovom skladištu oružja

Eksplozija na jugu Libana, u kojoj je povređeno nekoliko osoba, dogodila se u skladištu oružja Hezbolaha, reklao je izvor iz bezbednosnih službi.

Izvor je precizirao da je eksplozija izazvana "tehničkom greškom".

Ranije su libanski mediji javili da je do eksplozije došlo u kući u selu Ain Kana povezanoj sa tom organizacijom.

Mediji prenose da je Hezbolah blokirao oblast u južnom Libanu u kojoj je danas došlo do eksplozije.

Hezbolah se još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije oglasio, a televizija te grupe Al Manar navodi da uzrok eksplozije nije poznat, prenosi Rojters

Lokalni stanovnici rekli su libanskim medijima da se u trenutku eksplozije osetio jak potres, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust dim nad tom oblasti.

Jug Libana je uporište Hezbolaha koji je u sukobu sa susednim Izraelom.

Današnja eksplozija je dodatno uznemirila državu koja se suočava sa najtežom krizom od građanskog rata između 1975. i 1990. godine, nakon strahovite eksplozije u luci u Bejrutu početkom avgusta u kojoj je poginulo najmanje 190 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.