Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 08:25

Eksplozija u Birmingemu – više povređenih, uništena kuća i automobili

Jedna osoba je teško povređena, a četiri lakše u eksploziji koja se dogodila u kući u gradu Birmingemu u Velikoj Britaniji.
Hitna služba Zapadnog Midlendsa saopštila je da je muškarac u trenutku eksplozije, koji je u kritičnom stanju, bio na imanju, kao i da su komšije pomogle da izađe iz zapaljene kuće, prenosi Gardijan.

Ekipe Hitne pomoći navele su da su od posledica eksplozije četiri druge osobe lakše povređene.
Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zapadnog Midlendsa saopštila je da je jedna kuća uništena, a druga imovina značajno oštećena, kao i automobili koji su se tu zatekli.
Sve hitne službe, uključujući šest vatrogasnih ekipa, kao i i komunalna preduzeća su bila na licu mesta u ulici Dulvič u naselju Kingstanding, nakon što je policija pozvana sinoć u 20.38 časova po lokalnom vremenu.
Uzrok eksplozije, kako se navodi, tek treba da se utvrdi.
Na video snimcima na društvenim mrežama može se videti plamen, šteta i krhotine iz kuće od crvene cigle.
Na snimcima iz vazduha objavljenim na Tviteru vidi se plamen koji se diže u nebo.
Policija je saopštila da se stanovnici evakuišu i da se ljudi pozivaju da izbegavaju tu oblast.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.