Izvor: B92, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija tokom posete Ki Mun Bana

Bagdad -- Generalni sekretar UN Ki Mun Ban došao u iznenadnu nenajavljenu posetu Iraku, konferencija koju je držao prekinula eksplozija

To je njegova prva poseta Iraku otkako je preuzeo dužnost prvog čoveka UN, a bila je i doslovno vatreno krštenje jer je za vreme konferencije za novinare koju je držao s premijerom Iraka Nurijem al Malikijem odjeknula eksplozija.

Raketa je eksplodirala na oko 40 metara, a iako je konferencija održana u dobro obezbeđenoj Zelenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zoni u Bagdadu, prema prvim informacijama reč je o terorističkom napadu.

Konferencija je nastavljena posle nekoliko minuta.

U Iraku je prošle godine od bombi ginulo oko 90 ljudi dnevno. Kad su čuli da je generalni sekretar došao, žitelji šiitske bagdadske četvrti Hurija izašli su na ulice, zahtevajući bezbednost jer civili neprekidno ginu u obračunima militantnih grupa i eksplozijama bombi.

Od početka rata u Iraku poginulo je više od 60.000 civila i više od 3.000 okupacionih vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.