Eksplozija na skupu predsednika Zimbabvea

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na skupu predsednika Zimbabvea

Eksplozija se dogodila na stadionu na jugozapadu Zimbabvea gde je predsednik Emerson Mnangagva držao predizborni miting, javljaju državni mediji te istočnoafričke zemlje, dodajući da predsednik nije povređen i da je evakuisan sa tog mesta. Nacionalna televizija je javila da je povređen jedan od dvojice potpredsednika zemlje Kembo Mohadi.

Dvojica zvaničnika vladajuće stranke Zanu-PF takodje su lakše povredjeni u eksploziji u Bulavaji, kao i trojica zaposlenih nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << televizije ZBC, javila je ta televizija.

Portparol predsednika rekao je za list "Zimbabve Herald" da je predsednik Mnangagva sada u državnoj kući u gradu Bulavaju, gde je govorio na predizbornom skupu uoči izbora idućeg meseca. Portparol je rekao da se sprovodi istraga i ukazao da je bilo više pokušaja ubistva Mnangagve proteklih godina.

Svedok je izjavio da se eksplozija dogodila u trenutku kada je Mnangagva završio obraćanje publici i napuštao podijum. Eksplozija se desila blizu VIP šatora, rekao je on i dodao da je nekoliko ljudi povređeno.

Državna televizija je prekinula emitovanje programa.

Mnangagva je preuzeo vlast u novembru kada je dugogodišnji lider Robert Mugabe podneo ostavku pod pritiskom vojske.

Na izborima zakazanim za 30. jul prvi put se neće kandidovati Mugabe od sticsanja nezavisnosti zemlje 1980. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija tokom govora predsednika FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 23.Jun.2018

Tokom obraćanja predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve na stadionu u okviru izborne kampanje došlo je do eksplozije...Kako državni mediji prenose, predsednik nije povređen...Predsednik je evakuisan sa mesta eksplozije i nalazi se u kući u gradu Bulavajo, gde je držao govor uoči izbora u julu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.