Eksplozija kod Barselone, toksični oblak ugrožava pet gradova

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija kod Barselone, toksični oblak ugrožava pet gradova

Veliki toksični oblak nadvio se nad pet gradova na severu Španije, posle eksplozije u hemijskoj fabrici. U opasnosti oko 60.000 stanovnika. Deci i trudnicama naloženo da ostanu u kućama.
Najmanje tri osobe povređene su u eksploziji hemijske fabrike u okolini Barselone, javlja Mundo.

Toksični oblak nadvio se nad gradove Odena, Žorba, Vilanova del Kami, Santa Margarida i Santi Marti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << de Tus.
Eksplozija je posledica mešanja hemikalija. Odmah su povređene tri osobe, koje su prebačene u lokalnu bolnicu.
Ključ problema leži u činjenici da se azotna kiselina, prilikom eksplozije, redukovala u azotne okside, koji su korozivni i pomešani sa vlagom grade kiseline, koje ljudi udišu ili im padaju na kožu.
Jedan od azotovih oksida je anestetik gas smejavac, dok drugi ozbiljno obara krvni pritisak.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TOKSIČNI OBLAK Nebo iznad Barselone postalo narandžasto

Izvor: Blic, 12.Feb.2015

Veliki narandžasti oblak pojavio se na nebu iznad Barselone, nakon eksplozije u hemijskoj fabrici na severu Španije. Tri osobe su povređene, a vlasti su savetovale stanovnicima pet manjih gradova u blizini Barselone da ostanu u svojim domovima...Eksploziju koja se dogodila oko devet časova izazvalo...

Nastavak na Blic...

Eksplozija kod Barselone, toksični oblak ugrožava pet gradova

Izvor: Studio B, 12.Feb.2015

Veliki toksični oblak nadvio se nad pet gradova na severu Španije, posle eksplozije u hemijskoj fabrici. U opasnosti oko 60.000 stanovnika. Deci i trudnicama naloženo da ostanu u kućama, prenosi RTS...Najmanje tri osobe povređene su u eksploziji hemijske fabrike u okolini Barselone, javlja Mundo...Toksični...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.