Eksplozija pred sudom u Solunu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija pred sudom u Solunu

U apelacionom sudu u Solunu danas je eksplodirala bomba i tom prilikom lakše je povređen jedan muškarac, javile su svetske agencije.

Prema izveštajima agencija, bomba je u plastičnoj kesi bila ostavljena u toaletu u podrumu zgrade, dok je grčka agencija ANA javila da se eksplozija dogodila van zgrade suda.

Eksploziji je prethodilo anonimno upozorenje koje je preneto jednom listu i jednoj televizijskoj stanici, tako da je policija evakuisala veći deo zgrade suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pre eksplozije.

Advokat Babis Apostolides izjavio je za AP da je jedan muškarac zadobio lakše povrede na nozi i da je prebačen u obližnju bolnicu gde mu je zašivena rana.

Očevici koji su se zadesili u zgradi u vreme eksplozije potvrdili su da je do detonacije došlo u podrumu zgrade i da je dim stigao do trećeg sprata. Policija je saopštila da su neki zidovi u zgradi srušeni.

Kasno sinoć, snažna eksplozija dogodila se blizu najčuvanijeg grčkog zatvora Koridalos, u atinskom predgrađu Pirej. Lakše povrede pretrpela je samo jedna žena, koja je bila u stanu čiji su prozori popucali od detonacije.

I u ovom slučaju, nepoznata lica su, telefonskim pozivima atinskim medijima, najavila eksploziju za koju se, takođe, ne zna ko ju je izazvao.

U Grčkoj su u poslednje vreme učestali ovakvi napadi, a policija sumnja da ih izvode ekstremno levičarske i anarhističke grupe. Mete su, najčešće, javne institucije i strana predstavništva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija pred sudom u Solunu

Izvor: S media, 14.Maj.2010

Snažna eksplozija dogodila se ispred zgrade Apelacionog suda u Solunu, ali nema povredjenih, saopštila je policija, navodeći da niko nije preuzeo odgovornost za ovaj teroristički napad. ..Pre eksplozije, nepoznato lice je, telefonom, pozvalo redakcije jednog lista i televizije i najavilo eksploziju,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.