Eksplodirala bomba u Belfastu, nema povređenih

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplodirala bomba u Belfastu, nema povređenih

Policija Severne Irske saopštila je danas da je u blizini jednog od najvećih trgovinskih centara u Belfastu kasno sinoć eksplodirala bomba, ali da tom prilikom niko nije povređen.

Više maskiranih osoba je upalo u automobil i vozaču naložilo da eksplozivnu napravu odveze do trga Viktorija.

Pre nego što je došlo do eksplozije, koja je bila samo delimična, evakuisani su građani i zgrade na području oko trga Viktorija, saopštila je policija, uz ukazivanje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bomba eksplodirala oko 23.15, dok se tehničar za demontažu spremao da pregleda automobila i onesposobi eksploziv.

Tokom protekle dve nedelje je u Severnoj Irskoj zapaljeno ili uništeno više automobila, dok je u Belfastu, Londonderiju i NJuriju deaktivirano više manjih bombi.

Severna Irska je od kraja šezdesetih godina prošlog veka bila poprište sukoba izmedju protestanata i katolika, koji je odneo više od 3.600 života, a tri decenije dug sukob je okončan mirovnim sporazumom 1998. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BELFAST: Eksplodirala bomba kod velikog tržnog centra

Izvor: Telegraf.rs, 25.Nov.2013

U eksploziji niko nije povređen. Više maskiranih osoba je upalo u automobil i vozaču naložilo da eksplozivnu napravu odveze do trga Viktorija

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.