Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspert: Saudijska Arabija održala drugo ročište u slučaju Kašogija

Nezavisni ekspert UN za ljudska prava rekla je da su saudijske vlasti u tišini održale drugo zasedanje suda u slučaju 11 ljudi optuženih za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Specijalna izvestiteljka UN za vansudska, arbitrarna i pogubljenja bez suđenja Agnes Kalamard navela je da je za ročište saznala tokom svoje prošlonedeljne posete Turskoj, gde je istraživala ubistvo.

Kašogi, kolumnista Vašington posta i kritičar saudijskog prestolonaslednika Mohameda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bin Salmana, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Telo nije pronađeno.

Kalamard je rekla da se ročište održalo 31. januara.

Ona je kritikovala činjenicu da je "premala pažnja javnosti na procesu" i da mediji nisu prisutni na ročištima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.