Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 05:31

Ekološka katastrofa na Tajlandu, izlila se nafta iz podvodne cevi

Vlasti provincije na istoku Tajlanda proglasile su vanredno stanje nakon što se velika količina nafte iz podvodne cevi izlila u Indijski okean i na jednu plažu.
Procenjuje se da je oko 20 do 50 tona nafte iscurilo u utorak uveče u Tajlandskom zalivu iz podvodne cevi, koja se koristi za utovar tankera na moru, u vlasništvu privatne kompanije "Star petroleum refajning", prenosi AP.

Curenje je zaustavljeno u roku od nekoliko sati, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kompanija. Pokušaji da se spreči da nafta dođe do plaže u provinciji Rajong, jugoistočno od Bangkoka, međutim, bili su neuspešni.
Guverner te provincije proglasio je pogođenu plažu za "područje katastrofe" i naredio da se zatvori za kupanje i druge aktivnosti.
Najveći deo nafte ostao je na vodi i postoji zabrinutost da bi ona mogla da dospe do ostrva Ko Samet, popularnog turističkog odredišta koje je upravo počelo da se oporavlja od posledica pandemije koronavirusa zajedno sa ostatkom zemlje, navodi AP.
Oko 200 pripadnika mornarice i 150 zaposlenih iz "Star petroleuma" trenutno pomažu u uklanjanju naftne mrlje i nastale štete, saopštile su vlasti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.