Izvor: B92, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipćanka umrla od ptičjeg gripa

Kairo -- Još jedna Egipćanka je umrla od ptičjeg gripa, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

U toj zemlji je od te infektivne bolesti umrlo 13 osoba. Pacijentkinja Nadia Abdel Hafez (37) iz grada Fajum, oko 70 kilometara južno od Kaira, primljena je u ponedeljak u lokalnu bolnicu, zatim prebačena u Kairo, a tamo je umrla.

Posle otkrivanja visoko patogenog virusa H5N1 ptičijeg gripa, ona je prebačena u Kairo u bolnicu, gde su lekari utvrdili da je njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanje tada bilo stabilno.

Nadia Abdel Hafez je umrla rano jutros, rekao je portparol SZO Ibrahim el-Kardani i dodao da je ptičji grip dijagnostikovan i kod jednog 22-godišnjeg mladića iz severnog dela Egipta.

Od ptičjeg gripa u Egiptu su obolele 22 osobe, od kojih je 13 umrlo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.