Egipatski borbeni avioni gađali vozila napadača na džamiju

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski borbeni avioni gađali vozila napadača na džamiju

Borbeni avioni pogodili su nekoliko vozila, korišćenih u napadu na džamiju na Sinajskom polustrvu u kome je poginulo 235 ljudi, uništviši ih i ubivši sve putnike, saopštila je egipatska vojska.

U vojnom saopštenju je navedno da su vozila pogođena u području napada na džamiju, koji je izveden u petak u sinajskom mestu Bir al- Abed, nasmrtonosnijem terorističkom aktu islamskh ekstremista u modernoj istoriji Egipta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali je teroristička organizacija Islamska država ranije najavljivala da će iskoreniti sufiste na Sinaju i u Egiptu, a u toj džamiji su se okupljali upravo sufisti.

Lokalna grana Islamske države širi pobunu na Sinaju gde se vladine snage bore već godinama protiv ekstremista. U džamiju, koja je bila meta napada dolazili su sufisti, članovi mističnog pokreta islama.

Napadači su juče pucali na vernike za vreme tradicionalnih molitvi muslimana petkom u podne i aktivirali granate na raketni pogon, blokirajući izlazne puteve. Taj napad je znak da egipatske vlasti nisu uspele da zastraše pobunjenike.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Egipatski borbeni avioni gadjali vozila napadača na džamiju

Izvor: Beta, 25.Nov.2017

Borbeni avioni pogodili su nekoliko vozila korišćenih u napadu na džamiju na Sinajskom poluostrvu u kome je poginulo 235 ljudi, uništviši ih i ubivši sve putnike, saopštila je danas egipatska vojska.U vojnom saopštenju je navedno da su vozila pogodjena u području napada na džamiju koji je izveden...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.