Egipat zabranio Hamas

Izvor: RTS, 04.Mar.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat zabranio Hamas

Zabranjen rad i aktivnosti palestinske islamističke grupe Hamas u Egiptu. Sud naložio i zatvaranje kancelarija i zaplenu imovine te organizacije. Hamas oštro osudio odluku suda, ocenivši da je posredi palestinsko pitanje.

Egipatski sud zabranio je rad i sve aktivnosti Hamasa koja je na vlasti u susednim palestinskim teritorijama Pojasa Gaze i naložio zaplenu njene imovine u Egiptu.

"Sud je naredio zabranu rada Hamasa i aktivnosti u Egiptu", naveo je sudija egipatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda u izjavi agenciji Rojters i dodao da je sud takođe naredio zatvaranje Hamasovih kancelarija u Egiptu i suspendovao sve poslove te grupe.

Odnosi sa Hamasom u Egiptu su naglo pogoršani od kada je nova egipatska vlast sa podrškom u vojsci uklonila prvog izabranog egipatskog predsednika na izborima Muhameda Mursija prošlog jula, navodi AP.

Hamas je izdanak egipatske Muslimanske braće koju je Vlada proglasila za terorističku grupu i egipatske vlasti Hamas vide kao veliku bezbednosnu pretnju, optužujući grupu za podršku islamističkim pobunjenicima, inspirisanim Al Kaidom, na Sinajskom poluostrvu.

Palestinska islamistička grupa Hamas osudila je odluku egipatskog suda da zabrani njihove aktivnosti, ocenivši da ciljaju na palestinsko pitanje.

"Odluka šteti slici Egipta i njenoj ulozi u palestinskoj stvari. To odražava stav protiv palestinskog otpora", rekao je portparol Hamasa sa sedištem u Gazi Sami Abu Zuhri, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Egipat zabranio Hamas

Izvor: Studio B, 04.Mar.2014

Zabranjen rad i aktivnosti palestinske islamističke grupe Hamas u Egiptu. Sud naložio i zatvaranje kancelarija i zaplenu imovine te organizacije. ..Egipatski sud zabranio je rad i sve aktivnosti Hamasa koja je na vlasti u susednim palestinskim teritorijama Pojasa Gaze i naložio zaplenu njene imovine...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.