Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat planira da pojača stražu na zajedničkoj granici s Izraelom

20.08.2011. -

Egipat planira da pojača stražu na zajedničkoj granici s Izraelom. To se govori u zvaničnoj izjavi vlade. U četvrtak je na Sinaju poginulo tri policajca, koji su bili gađani iz izraelskog helikoptera, on je sledio ekstremiste blizu granice sa Egiptom. Kairo je takođe odlučio da povuče svog ambasadora iz Tel-Aviva koji će se vratiti u jevrejsku državu tek kada budu predati rezultati istrage, te će se izraelske vlati zvanično izviniti. U izraelsklm ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << odbrane su izjavili da je Tel-Aviv svestan važnosti odnosa s Egiptom, te nije nameravao da škodi snagama bezbednosti te zemlje. Tamo su uverili da se vodi detaljna istraga incidenta na granici, koji je izazvao val negodovanja u Egiptu. Od petka se kod ambasade Izraela u Kairu održava demonstracija.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izrael žali povodom pogibije tri egipatska vojnika na zajedničkoj granici

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2011

20.08.2011. -..Izrael žali povodom pogibije tri egipatska vojnika na zajedničkoj granici, izjavio je ministar odbrane Ehud Barak. Učetvrtak, oni su se našli pod paljbom izraelskog helikoptera, koji je napadao palestinske teroriste, koji su u gradu Ejlat ubili osam osoba i ranili oko 40. Tragični...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.