Egipat, džihadisti osuđeni na smrt vešanjem

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat, džihadisti osuđeni na smrt vešanjem

Osmorica džihadista osuđena su na smrt, pošto ih je egipatski sud proglasio krivima za nasilje protiv snaga bezbednosti i pripadnost grupama koje podstiču terorizam.
"Krivični sud u Zagazigu osudio je osmoricu džihadista na smrt vešanjem, pošto su proglašeni krivima za pripadnost (sunitskoj ekstremističkoj) grupi takfiri", prenosi Tanjug.
Osuđeni se terete i za "podsticanje terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nasilja, kao i za planiranje ubistava pripadnika vojske i policije".
Petorici od osmorice osuđenih, suđeno je u odsustvu, navodi AFP.
Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, posebno na Sinaju, nakon svgavanja islamističkog predsednika Muhameda Mursija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.
Egipat je nedavno pogubio šestoricu islamskih ekstremista koje je vojni sud osudio prošle godine na smrt zbog ubistva dva vojna oficira tokom racije severno od Kaira u martu 2014. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Egipat: Džihadisti osuđeni na smrt vešanjem

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2015, 10:40

27.05.2015. -..Egipatski sud izrekao je smrtne kazne osmorici džihadista, pošto ih je proglasio krivima za nasilje protiv snaga bezbednosti i pripadnost grupama koje podstiču terorizam, saopštio je sudski zvaničnik...„Krivični sud u Zagazigu osudio je osmoricu džihadista na smrt vešanjem, pošto...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.