Egipat: U obračunu ubijeno 12 militanata

Izvor: Blic, 28.Okt.2017, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: U obračunu ubijeno 12 militanata

Pripadnici bezbednosnih snaga Egipta ubili su 12 naoružanih militanata, u operaciji koja je pokrenuta nakon napada na policijski konvoj prošle sedmice u Gizi, prenela je državna novinska agencija MENA.

Bezbednosni izvor je naveo da operacija bezbednosnih snaga u guvernoratu Nova Dolina u blizini granice s Libijom predstavlja osvetu za živote osoba koje su ubijene u egipatskoj oazi prošle sedmice.

MENA nije navela kojoj grupi su pripadali militanti.

Militanti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su prošle sedmice izvršili napad na policijski konvoj u guvernoratu Giza, 135 kilometara od Kaira.

Egipatska vojska se bori sa nekoliko pobunjeničkih grupa, uglavnom onim koje su povezane sa Islamskom državom, čiji su militanti od 2013. godine ubili stotine policajaca i vojnika u severnom Sinaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.