Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Dvije eksplozije u centru Kaira

Zvaničnici egipatskih bezbjednosnih službi izjavili su danas da je u centralnom dijelu Kaira odjeknula eksplozija bombe kućne izrade.

Meta bombaškog napada nedaleko od trga u centralnom dijelu Kaira, još nije poznata.

Nema podataka o eventualnim žrtvama.

Bezbjednosni izvori izjavili su da su na aerodromu u Kairu pojačane sigurnosne mjere, nakon što je policija pronašla dvije bombe na različitim terminalima.

Isti izvori navode da su bombe otkrivene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pomoću elektronskih naprava. Još niko nije uhapšen i u toku je analiza snimaka sa video nadzora.

Islamistički militanti izveli su brojne napade na vojnike i policiju od kada je vojska sa vlasti svrgnula egipatskog predsjednika Muhameda Morsija 2013. godine. Morsi je bio u rukovodstvu političkog pokreta "Muslimansko bratstvo", koji je sada zabranjen u Egiptu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija dvije bombe u centru grada

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2015

KAIRO - Zvaničnici egipatskih bezbjednosnih službi izjavili su danas da je u centralnom dijelu Kaira odjeknula eksplozija bombe kućne izrade...Meta bombaškog napada nedaleko od trga u centralnom dijelu Kaira, još nije poznata...Nema podataka o eventualnim žrtvama...Bezbjednosni izvori izjavili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kairo: Eksplozija u centru, bombe na aerodromu

Izvor: SandzakPress.net, 03.Feb.2015

Svijet – Osiguranje zračne luke pregleda snimke sigurnosnih kamera kako bi pokušali otkriti ko je postavio bombe. Uprava kairskog aerodroma pojačala je mjere sigurnosti nakon što su pronađene dvije bombe blizu odjela za dolaske i eksplozije bombe kućne izrade u centralnom dijelu egipatske prijestolnice,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.