Izvor: B92, 02.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU upozorava Iran

London -- Francuska, Nemačka i Velika Britanija upozorile su Iran da će biti obustavljeni pregovori o nuklearnom programu te zemlje.

Pregovori će biti obustavljeni ukoliko Teheran obnovi aktivnosti za koje se na Zapadu smatra da mogu pomoći u razvoju nuklearnog oružja. "Ako Iran ponovo pokrene trenutno prekinute akcije, naši pregovori biće obustavljeni i nećemo imati drugih opcija osim da pribegnemo drugačijim akcijama", navode evropski zvaničnici, aludirajući na mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da slučaj Irana bude predat na razmatranje Savetu bezbednosti UN.

Kako su javile agencije, ovo "prijateljsko upozorenje" dostavljeno je pismeno glavnom iranskom pregovaraču za rešavanje problema oko nuklearnog programa te zemlje, Hasanu Rohaniju.

Iran je danas saopštio da neće ponovo razmatrati svoju odluku da ponovo počne da obogaćuje uranijum u postrojenjima u Isfahanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.