EU produžila sankcije Moskvi za još celu godinu

Izvor: Blic, 19.Jun.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Moskvi za još celu godinu

Evropska unija odlučila je da produži ekonomske sankcije Rusiji za još godinu dana, saopštio je Evropski savet.

Ekonomsko-političke restrikcije koje su uvedene zbog ruske aneksije Krima, trebalo je da isteknu 23. juna ove godine, ali će važiti do istog datuma 2016. godine, navodi se u saopštenju Saveta.

U saopštenju se kaže da se zabrana odnosi na uvoz robe u EU poreklom sa Krima i Sevastopolja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << investiranje u te regione, obustavu turističkih putovanja i izvoz opreme za eksploataciju gasa i nafte, kao i uređaja za telekomunikaciju.

Kaznene mere produžene su, navodi se u saopštenju, zbog ilegalne aneksije Krima i Sevastopolja i EU neće odstupiti od nepriznavanja tog čina.

Sankcije Moskvi koje su paralelno uvedene zbog podrške separatističkim proruskim snagama u Ukrajini još ranije su produžene do januara 2016.

Kao i u ranijim prilikama, odluka o produženju sankcija donesena je uz saglasnost svih 28 članica Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.