EU produžila sankcije Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji

Evropska unija odlučila je danas da produži ekonomske sankcije Rusiji za još godinu dana, saopštio je Evropski savet.

Sankcije, koje su uvedene zbog ruske aneksije Krima, trebalo je da isteknu 23. juna ove godine, ali će važiti do istog datuma 2016, stoji u saopštenju Saveta.

Zabrana se odnosi na uvoz robe poreklom sa Krima i Sevastopolja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, investiranje u te regione, obustavu turističkih putovanja i na izvoz opreme za eksploataciju gasa i nafte, kao i uređaja za telekomunikaciju.

U saopštenju se navodi da su kaznene mere produžene zbog ilegalne aneksije Krima i Sevastopolja, kao i da EU neće odstupiti od nepriznavanja tog čina.

Sankcije Rusiji koje su paralelno uvedene zbog podrške pro ruskim snagama u Ukrajini još ranije su produžene do januara 2016.

Kao i u ranijim prilikama, odluka o produženju sankcija donesena je uz saglasnost svih 28 članica EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštra odluka EU: Produžene sankcije Rusiji!

Izvor: Mondo, 19.Jun.2015

Evropska unija odlučila je danas da produži ekonomske sankcije Rusiji za još godinu dana, saopštio je Evropski savet...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..  Sankcije, koje su uvedene zbog ruske aneksije Krima, trebalo je da isteknu 23. juna ove godine, ali će važiti do istog datuma 2016, piše...

Nastavak na Mondo...

Sankcije Moskvi produžene za još godinu dana

Izvor: Capital.ba, 19.Jun.2015

BRISEL, Evropska unija odlučila je da produži ekonomske sankcije Rusiji za još godinu dana, saopštio je Evropski savjet. Sankcije, koje su uvedene zbog ruske aneksije Krima, trebalo je da isteknu 23. juna ove godine, ali će važiti do istog datuma 2016. godine, navodi se u saopštenju Savjeta. U...

Nastavak na Capital.ba...

EU produžila sankcije Rusiji zbog aneksije Krima

Izvor: RTS, 19.Jun.2015

Evropska unija je Rusiji za još godinu dana produžila sankcije uvedene zbog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim. . EU je Rusiji pre dva dana produžila druge ekonomske sankcije, uvedene zbog ukrajinske krize. "EU osuđuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.