EU ne otplaćuje dugove koje je Crna Gora preuzela od trećih strana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2021, 12:34

EU ne otplaćuje dugove koje je Crna Gora preuzela od trećih strana

Evropska unija (EU) ima instrumente da pomogne Crnoj Gori u infrastrukturnim ulaganjima, ali upozorava da to ne podrazumeva da će evropske institucije preuzeti obavezu da otplate dugove koje je država preuzela. Portparolka EU Ana Pisonero potvrdila je da su evropske institucije predstavile “konkretne instrumente” za podršku velikim infrastrukturnim ulaganjima na Zapadnom Balkanu. Prema njenim rečima, ekonomski i investicioni plan pomoći će da se iskoriste sredstva od drugih javnih i...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora tražila pomoć od EU oko otplate MILIJARDU DOLARA duga Kini, iz Brisela stigao HLADAN TUŠ

Izvor: Blic, 12.Apr.2021

Evropska unija poručila je zvaničnoj Podgorici da će podrška Brisela održivim investicijama doprineti cilju Crne Gore da obezbedi održivost javnog duga, ali i da EU ne otplaćuje kredite od trećih strana, saopštila je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.