Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će kazniti Bugarsku zbog korupcije

BRISEL - Evropska komisija će sledeće nedelje objaviti izveštaj u kojem će svoju novu članicu Bugarsku optužiti za visoku korupciju, loše vođenje državnih poslova i neuspešnu raspodelu fondova EU, saopšteno je juče u Briselu.

U nacrtu izveštaja o upravljanju fondovima Evropske unije u Bugarskoj, navedeno je da je zbog visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala Brisel odlučio da za četiri bugarske agencije zabrani upravljanje tim sredstvima i zamrzne oko milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << evra pomoći izdvojenih pre pristupanja Uniji.

EU će, takođe, razmotriti dalja ulaganja i pomoć Bugarskoj, preneo je Rojters.

„Bugarska nije u stanju da u potpunosti iskoristi beneficije članstva (u EU) zbog ozbiljnih slabosti u administraciji i pravosuđu, na lokalnom, regionalnom i centralnom nivou,“ navodi se u izveštaju, koji zvaničnici EU opisuju kao najoštriji ikad napisan o jednoj zemlji članici.

Deo nacrta izveštaja prosleđen je u četvrtak bugarskoj vladi zbog provere iznetih činjenica, ali bez ključnih delova koji se odnose na naredne korake i zaključke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.