Izvor: B92, 07.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nema priznanja u ZND

Moskva -- Havijer Solana rekao je da EU neće priznati nezavisnosti nepriznatih republika na prostorima Zajednice nezavisnih država (ZND).

"Većina takvih regiona proglasila je nezavisnost, koju drugi nisu priznali. Sto se tiče tih konflikata, mi se slažemo sa Rusijom da je neophodno pronaći rešenja u okvirima postojećih pregovaračkih formata", rekao je visoki predstavnik EU za list Nezavisimaja gazeta.

Govoreći o razlici između Kosova i nepriznatih republika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prostoru ZND, Solana je rekao da je rezolucijom 1244 otvoren politički proces, čiji je cilj određivanje budućeg statusa Kosova, što nije učinjeno u drugim slučajevima.

Solana je podsetio da je EU poslala svoju misiju na Kosovo, Euleks, koja ima jasan mandat.

"Verujem da će misija izvršiti svoj mandat u interesu svih zajednica na Kosovu", dodao je Solana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.