Izvor: B92, 01.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ETA ubila španskog policajca

Madrid -- Jedan španski policajac je ubijen, a drugi je teško povređen na jugu Francuske, u akciji protviv separatističke organizacije ETA.

Ukoliko se izveštaj o smrti policajca u blizini mesta Bijaric, pokaže tačnim, to će biti prvo ubistvo iza kojeg stoji ETA pošto je organizacija 5. juna napustila 15. mesečno primirje, koje je već prekinuto bombaškim napadom na aerodromu u Madridu u decembru 2006. godine.

Mediji su javili da policija traga za dvojicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškaraca i ženom koji su pobegli nakon sukoba sa policijom.

Portparol španske policije je saopštila da ne može ni da potvrdi ni da demantuje navode o pogibiji policajca, preneo je Rojters, navodeći da za komentar nisu bili dostupni ni francuska policija ni špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Više od 800 ljudi je poginulo od kako je pre četiri decenije ETA pokrenula borbu za nezavisnost Baskije, oblasti na severu Španije i jugu Francuske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.