Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ETA se sumnjiči za pokušaj krađe opasnih hemikalija

Baskijska separatistička organizacija ETA sumnjiči se za pokušaj krađe materijala iz jedne francuske hemijske fabrike koji može da bude upotrebljen za pravljenje eksploziva, saopštila je danas kancelarija javnog tužioca

U saopštenju se kaže da su dve žene i dva muškarca, naoružani i maskirani, juče upali u fabriku "Labema" u Loretu, na jugoistoku Francuske, i vezali direktora fabrike. Pljačkaši su, umesto čistog nitrometana, odneli kontejnere razblaženog nitrometana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji nije podoban za pravljenje eksploziva, preneo je AP uz napomenu da su pobegli automobila ukradenim iz fabrike. Pljačkaši još nisu uhvaćeni. Antitorerostičko odeljenje kancelarije državnog tužioca u Parizu radi na pomenutom slučaju, s obzirom da se sumnja da iza krađe stoji ETA. ETA bori se od kraja šezdesetih godina prošlog veka za nezavisnu Baskiju i smatra se odgovornom za smrt više od 800 ljudi.

Vlade Španije, Francuske, Evropske unije i SAD smatraju je terorističkom organizacijom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.