Zastrašujući snimci, udari vetra, grad: Ima nastradalih FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 08:30

Zastrašujući snimci, udari vetra, grad: Ima nastradalih FOTO/VIDEO

Milano i okolinu jutros oko četri sata zahvatilo je snažno nevreme sa jakom kišom, gradom i udarima vetra od više od 100 kilometara na sat.

To je drugo nevreme u roku od nešto više od 12 sati.

Jedna žena je poginula u Monci, a najmanje tri osobe su povređene u Milanu kada su u ponedeljak jake kiše i olujni vetrovi pogodili severnu Lombardiju,.

Noćašnja kiša je u Milanu bila je kratka, ali veoma intenzivna, a prognoze ukazuju na mogućnost novih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << padavina, prenosi Ansa.

Nevreme je "nanelo i ozbiljnu štetu našoj elektromreži", saopštila je milanska transportna kompanija ATM, uz informacij da tramvajske, trolejbuske i autobuske linije "imaju velika kašnjenja".

Veliki broj ljudi je samo nekoliko minuta nakon početka noćašnjeg nevremena na društvenim mrežama objavilo da u mnogim delovima grada nema struje, a bilo je više poziva Vatrogasnoj brigadi, ali je prerano za procenu štete, navodi italijanska agencija.

Prijavljivana su oštećenja na krovovima kao i posledične poplave zbog količine kiše i grada koji je pao u kratkom vremenskom periodu u Milanu, kao i mnogo oborenog drveća. Nema izveštaja o povređenima.

Juče kasno uveče nove oluje su pogodile i Briancu - u Monci je oboreno mnogo drveća, dok je u ulici Koređo automobil sa porodicom, majkom, ocem i dvoipogodišnjom devojčicom, udarilo drvo.

Muškarac koji je zadobio povrede glave je hospitalizovan a prema izveštajima, njegova supruga i ćerka nisu povređene.

Oluja sa grmljavinom danas se očekuju i u Trentino Alto Adiđeu, Venetu i Furlaniji-Julijskoj krajini.

Sasvim suprotna situacija je u ostatku Italije, gde bi afrički anticiklon i dalje trebalo da dominira, zbog čega se u nekim centralno-južnim oblastima i dalje beleže visoke temperature, koje će tokom dana dostizati od 45 do 48 stepeni na Siciliji i Pulji.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jako nevreme pogodilo Milano i okolinu, delovi grada bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2023

Milano i okolinu jutros oko četri sata zahvatilo je snažno nevreme sa jakom kišom, gradom i udarima vetra od više od 100 kilometara na sat, što je drugo nevreme u roku od nešto više od 12 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.