Izvor: Blic, 04.Nov.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA KOD AERODROMA Začuo se snažan prasak, Saudijci presreli raketu iz Jemena

Protivvazdušna odbrana Saudijske Arabije danas je u blizini prestonice Rijada presrela raketu ispaljenu iz Jemena, javila je televizija Al Arabija.

Državna televizija Al-Ekbarija prenela je da je raketa oborena severno od aerodroma Kralj Kaled i da tom prilikom niko nije povređen, niti je načinjena šteta.

Prethodno je Bi-Bi-Si javio da je u blizini aerodroma u Rijadu odjeknula snažna ekslozija kada je, prema nepotvrđenim informacijama, saudijska vojska presrela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << balističku raketu ispaljenu iz Jemena.

TV kanal blizak pobunjenicima Huta u Jemenu javio je da je raketa lansirana ka aerodromu.

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se u Jemenu bori protiv tamošnjih pobunjenika Huta, saopštila je da je pijaca u jemenskoj provinciji Sada, koju su njeni avioni pogodili u sredu, bila "legitimna vojna meta", prenela je saudijska novinska agencija.

U tom vazdušnom udaru saudijske koalicije poginulo je 26 osoba koje su bile u hotelu i na obližnjoj pijaci.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEMEN GAĐAO PRESTONICU SAUDIJSKE ARABIJE: Vojska presrela projektil u poslednjem trenutku

Izvor: Kurir, 04.Nov.2017

Protivvazdušna odbrana Saudijske Arabije danas je u blizini prestonice Rijada presrela raketu ispaljenu iz Jemena, javila je televizija Al Arabija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.