Džubeir: Hariri nije u zemlji protiv svoje volje

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džubeir: Hariri nije u zemlji protiv svoje volje

- Glasine o tome da se premijer Libana Sad Hariri nalazi u Saudijskoj Arabiji protiv svoje volje su neosnovane - izjavio je saudijski ministar spoljnih poslova Adel el Džubeir.

On je tokom zajedničke konferencije za novinare sa francuskim kolegom Žan-Iv le Drijanom u Rijadu rekao da Hariri dobrovoljno boravi u Saudijskoj Arabiji i da može da izađe iz zemlje kad god želi.

Izjava saudijskog ministra usledila je nakon što je predsednik Libana Mišel Aun juče optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rijad da drži u pritvoru libanskog premijera, što predstavlja direktno kršenje ljudskih prava.

Džubeir je demantovao izjave libanskog predsednika, prenosi "Sputnjik".

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je Haririja i njegovu porodicu da posete Francusku, a mediji su ranije danas preneli da bi Hariri sa svojom porodicom mogao da otputuje iz Rijada u Pariz tokom narednih 48 časova.

Hariri je ranije izjavio da je "savršeno dobro" i da će se vratiti u Liban.

Premijer Libana je podneo ostavku putem video-konferencije iz Rijada 4. novembra, uz napomenu da se plaši da bi mogao biti ubijen u Libanu, kao i njegov otac, optužujući Hezbolah, militantnu grupu koju podržava Iran, za pokušaje destabilizovanja situacije u zemlji, kao i širom teritorije Bliskog istoka.

Teheran je oštro odbacio tvrdnje libanskog premijera.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saudijska Arabija optužila Hezbolah za trgovinu drogom i pranje novca

Izvor: Beta, 17.Nov.2017, 19:30

Saudijski ministar spoljnih poslova Adel el-Džubeir optužio je danas Hezbolah da drži Liban kao taoca, da koristi libanske luke za trgovinu drogom, a banke za pranje novca.Libanski premijer Saad Hariri objavio je 4. novembra ostavku na saudijskoj televiziji i osudio tu šiitsku organizaciju koja je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.