Džonson i fon der Lajen ukazali na razlike u stavovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2020, 19:51

Džonson i fon der Lajen ukazali na razlike u stavovima

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i britanski premijer Boris Džonson ukazali su danas na "značajne razlike" u pogledu sporazuma o međusobnim odnosima nakon Bregzita.

Oni su danas razgovarali telefonom, ne bi li dogovorili "dnevni red" pregovora koji će se nastaviti u ponedeljak u Londonu.

Tokom prethodne dve nedelje nije bilo pomaka u razgovorima, pa je opasnost od Bregzita bez sporazuma sve veća.

Fon der Lajen je na Tviteru navela da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su najveća neslaganja na pitanjima ribolova i garancija na polju konkurencije koje EU traži.

Sličnu izjavu je dao i Džonsonov portparol.

Džonson i fon der Lajen su "prihvatili da ostanu u ličnom kontaktu" kao i da će pregovarački timovi nastaviti dijalog naredne nedelje.

Kao poslednji rok za dogovor o ekonomiji se smatrala sredina novembra, da bi se mogao usvojiti i stupiti na snagu pre 1. januara 2021, kada će evropski propisi prestati da se primenjuju na Veliku Britaniju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.