Džonson: Saudijska Arabija i Iran marionete

Izvor: RTS, 08.Dec.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Saudijska Arabija i Iran marionete

Šef britanske diplomatije Boris Džonson optužio je Saudijsku Arabiju, koja je britanski saveznik, da se uključuje u posredničke ratove na Bliskom istoku.
Kako javlja Bi-Bi-Si, list Gardijan je objavio video-snimak sa konferencije u Rimu, na kome Džonson kaže da su Saudijska Arabija i Iran "marionete" zbog nedostatka snažnog liderstva.
"Postoje političari koji zloupotrebljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << religiju i različite sojeve iste vere u korist ostvarivanja političkih ciljeva. To je jedan od najvećih političkih problema u celom regionu i tragedija za mene. I to je jedan razlog zašto postoje 'posrednički ratovi' protiv kojih se sve vreme borimo", rekao je Džonson.
Komentarišući Džonsonovu izjavu, portparol britanskog Ministarstva spoljnih poslova je rekao da je Džonson bio veoma jasan kad je rekao da je Velike Britanije saveznik sa Saudijskom Arabijom i da ih podržava u naporima da osiguraju granice i zaštite narod.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.