Džonson: Razmotrićemo opcije, još nije ništa u planu

Izvor: RTS, 15.Apr.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Razmotrićemo opcije, još nije ništa u planu

Velika Britanija će sa svojim saveznicima razmotriti opcije, ako sirijski predsednik Bašar el Asad ponovo upotrebi hemijsko oružje protiv svojih građana u Siriji, ali, zasad, nije ništa planirano, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.
Boris Džonson je, podržavajući odluku britanske premijerke Tereze Mej da zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa SAD i Francuskom učestvuje u raketnim udarima na hemijska postrojenja u Siriji, rekao da je to bila ispravna stvar da bi se sprečila dalja upotreba hemijskog oružja, prenela je agencija Rojters.

"Ne postoji nijedan predlog na stolu u ovom trenutku za dalje napade, jer do sada, hvala Bogu, Asadov režim nije bio toliko lud da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem", istakao je Džonson.
U subotu rano ujutro SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su jednokratne vazdušne udare na tri navodna postrojenja za hemijsko oružje u Siriji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Džonson: Novi napadi, za sada, nisu u planu

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2018

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da za sada nisu planirani novi napadi u Siriji, ali da će London sa saveznicima "razmotriti mogućnosti", ukoliko sirijski predsednik Bašar al Asad ponovo upotrebi hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda...Džonson je podržao odluku premijerke...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.