Džonson: Ovo je najradikalniji govor kraljice poslednjih decenija

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Ovo je najradikalniji govor kraljice poslednjih decenija

Prioritet premijera Borisa Džonsona je izlazak Britanije iz Evropske unije 31. januara i postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa EU i drugim vodećim privredama u svetu, rekla je kraljica Elizabeta u govoru koji je napisala vlada, ali ga monarh čita na ceremoniji kojom se obeležava otvaranje novog parlamenta.
Na ceremoniji otvaranja novog parlamenta, nakon Džonsonove pobede na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima prošle nedelje, kraljica Elizabeta je pročitala govor u kojem je premijer Boris Džonson predstavio zakonodavni program vlade.

Džonson je obećao da će izvesti Britaniju iz Evropske unije krajem januara, a zatim se posvetiti domaćim prioritetima, uključujući izdvajanje više novca za zdravstvo, prenosi Rojters.
U obraćanju koje je prethodilo govoru kraljice, Džonson je poručio da nema vremena za gubljenje.
"Počinjemo odmah sa najradikalnijim kraljičinim govorom u generaciji da ispunjavamo prioritete britanskog naroda", rekao je Džonson.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljičin govor: U centru pažnje Bregzit i Nacionalna zdravstvena služba

Izvor: Danas, 19.Dec.2019

AFP/Getty ImagesKraljica na Državnoj ceremoniji otvaranja parlamenta. Bregzit i Nacionalna zdravstvena služba (NHS) glavne su tačke programa vlade Konzervativne stranke koji je predstavljen u Kraljičinom govoru. Prioriret vlade je izlazak Velike Britanije iz EU po prethodno utvrđenom planu 31. januara,...

Nastavak na Danas...

Kraljica Elizabeta II otvorila novo zasedanje parlamenta, Džonson poručio da će Britaniju da menja odmah

Izvor: Večernje novosti, 20.Dec.2019, 01:08

Džonson je biračima takođe obećao i da će staviti tačku na sve mere štednje koje je država dosad sprovodila NOVI saziv britanskog parlamenta počeo je u četvrtaksvoje prvo zasedanje, a znak za start dala je kraljica Elizabeta Druga. Pošto je zvanično otvorila sednicu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.