Džonson Erdoganu:Obustaviti akciju, pokrenuti dijalog

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson Erdoganu:Obustaviti akciju, pokrenuti dijalog

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da okonča operaciju na severu Sirije i okrene se dijalogu.

On je rekao da je Britanija duboko zabrinuta zbog turske vojne akcije na severu Sirije.

Džonson je, kako je saopštio njegov portparol posle telefonskog razgovora dvojice lidera u subotu uveče, ukazao da turska vojna operacija na severu Sirije može dodatno da pogorša humanitarnu situaciju i ugrozi napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je načinjen u borbi protiv Islamske države.

"Premijer je bio jasan da Britanija ne može da podrži vojnu akciju Turske. Pozvao je predsednika da okonča operaciju i okrene se dijalogu. Rekao je i da su Britanija i međunarodni partneri spremni da podrže pregovore ka prekidu vatre", naveo je portparol britanskog premijera, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MERKELOVA PORUČILA ERDOGANU TELEFONOM: Odmah obustavite vojnu ofanzivu u Siriji!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije koja preti da destabilizuje region.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.