Izvor: Blic, 21.Maj.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti prete Indiji: Dolazimo da oslobodimo muslimane

U poruci muslimanskom stanovništvu u Indiji, pripadnici Islamske države poručili su da će "osvetiti pogibiju muslimana koji su stradali", prenosi Rojters.

PK: IS threatens attacks on India to avenge Kashmir, Gujrat https://t.co/4rNTIciCrC pic.twitter.com/XtMFBeXYUn

U video snimku koji trenutno pregledaju stručnjaci SAD, džihadisti Islamske države rugaju se muslimanima koji žive u harmoniji sa hindusima koji "obožavaju i klanjaju se kravama, drveću i suncu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa urgiraju da im se pridruže na teritoriji koju trenutno okupira IS.

- U ovoj zemlji vama je dozvoljeno da gajite mržnju prema nevernicima. Na ovoj zemlji vi možete da radite džihad. Ovde je vaša religija bezbedna. Na ovoj zemlji zakon Alaha je najvažniji. Ovde ne postoji ništa što će vas sprečiti da činite dobra dela, da predajete i govorite o Islamu. U ovoj zemlji vaš život, vaša čast i vaši posedi su zaštićeni - govori jedan Indijac koji se priključio Islamskoj državi. Veruje se da je u pitanju Abu Salman al-Hindi koji, navodno, trenutno boravi u Siriji.

Pročitajte još:

Potom drugi džihadista priča kako će Islamska država doći u Indiju da oslobodi muslimane i osveti žrtve nasilja 2002. godine, ali i 1992. godine.

- Vratićemo se sa mačem da vas oslobodimo i osvetimo - tvrdi još neidentivikovani islamista.

Veruje se da u Indiji ima više od 160 miliona muslimana, ali prema raspoloživim saznanjima, do sada se samo relativno mali broj pridružio džihadistima, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.