Džermanvings nudi porodicama po 50.000 evra odštete

Izvor: Studio B, 28.Mar.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džermanvings nudi porodicama po 50.000 evra odštete

Nemačka aviokompanija Džermanvings ponudila je porodicama žrtava nesreće u francuskim Alpima sumu od 50.000 evra po putniku kao odštetu, saopštio je u petak portparol te kompanije.

Ta suma je odvojena od kompenzacije koju će kompanija najverovatnije morati da plati zbog nesreće, dodao je on, prenosi AFP.

Portparol je potvrdio pisanje nemačkog lista "Tagešspigel" koji je citirao reči stručnjaka za avijaciju Holgera Hoperdicelma da će Lufthanza, kojoj pripada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Džermanvings, morati verovatno da plati kompenzaciju u rasponu od nekoliko desetina do nekoliko stotina hiljada evra za svaku žrtvu nesreće.

Odgovornost aviokompanija da plate kompenzaciju utvrđena je odlukom na konvenciji u Montrealu 1999. godine, a tada je odlučeno da je maksimalni iznos odštete 143.000 evra po žrtvi nesreće, podsetio je AFP.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.