Džeremi Korbin ponovo izabran za lidera laburista

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džeremi Korbin ponovo izabran za lidera laburista

Na unutarstranačkim izborima, Džeremi Korbin je ponovo izbran za lidera britanske Laburističke stranke, ubedljivo pobedivši konkurenta Ovena Smita.

Više od pola miliona članova Laburističke stranke, sindikata i registrovanih pristalica glasali su na izborima. Korbin je dobio 61,8 procenata glasova, što je više nego što je dobio na izborima 2015. Takođe, na ovim izborima izlaznost je bila veća, 77,6 procenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Korbin je nakon objavljivanja rezultata kazao da je počastvovan ponovnim izborom i da su on i njegovi protivnici članovi „iste laburističke porodice“ i da svi treba da se usredsrede na pobedu nad torijevcima, da moraju da se ujedine opoziciji vladi Tereze Mej.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.