Korbin ostaje lider laburista i nakon pokušaja puča

Izvor: B92, 24.Sep.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korbin ostaje lider laburista i nakon "pokušaja puča"

London -- Džeremi Korbin ponovo je izabran za lidera glavne britanske opozicione Laburističke partije.

Time je okončan pokušaj "puča" koji su vodili laburistički poslanici umerene struje, tvrdeći da njegovi levičarski planovi nikada neće doneti pobedu na parlamentarnim izborima, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je osvajanjem 313.209 glasova "za" njegov reizbor naspram 193.229 članova stranke koji se tome protive, Korbin zacementirao vlast nad duboko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podeljenom partijom koja će sada još više skrenuti u levo.

Rojters navodi da će ovaj ponovni izbor Korbina po mišljenju mnogih njegovih kolega uticati na to da laburisti ne mogu da dođu na vlast i da će Konzervativna partija imati svu slobodu da Veliku Britaniju izvede iz EU.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džeremi Korbin ponovo izabran za lidera laburista

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2016

Na unutarstranačkim izborima, Džeremi Korbin je ponovo izbran za lidera britanske Laburističke stranke, ubedljivo pobedivši konkurenta Ovena Smita...Više od pola miliona članova Laburističke stranke, sindikata i registrovanih pristalica glasali su na izborima. Korbin je dobio 61,8 procenata glasova,...

Nastavak na N1 televizija...

Korbin reizabran za lidera laburista

Izvor: RTS, 24.Sep.2016

. Džeremi Korbin ponovo je izabran za lidera glavne britanske opozicione Laburističke partije. Pokušaj "puča", koji su vodili laburistički poslanici umerene struje, tvrdeći da njegovi levičarski planovi nikada neće doneti pobedu na parlamentarnim izborima, je time okončan, prenosi "Rojters".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.