Džabarov: Iran nije sakrio glavu u pesak i postupio je dostojanstveno priznavši krivicu za obaranje ukrajinskog aviona

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2020, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džabarov: Iran nije sakrio glavu u pesak i postupio je dostojanstveno priznavši krivicu za obaranje ukrajinskog aviona

Iran nije „sakrio glavu u pesak“ i postupio je dostojanstveno priznavši krivicu za obaranje ukrajinskog aviona, izjavio je zamenik šefa Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.
„Iran bi sada trebalo da se zvanično izvini i isplati kompenzacije svim porodicama poginulih. Sada će se na Iran verovatno obrušiti zapadna propaganda, kako je to jedna opasna zemlja“, ocenio je Džabarov. Naveo je i da su zapadne zemlje u veoma kratkom roku, prema podacima sa radara, utvrdile da je u pitanju raketni napad na ovaj avion. „Isto tako je moglo lako da se utvrdi i ko je oborio malezijski avion iznad Ukrajine, ali očigledno je Zapadu to bilo neisplativo“, zaključio je Džabarov.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.