Dvojica Rusa optužena za pokušaj ubistva Skripalja, koristili lažan parfem

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica Rusa optužena za pokušaj ubistva Skripalja, koristili lažan parfem

Britanska policija objavila je imena dvojice Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, koje optužuje za pokušaj ubistva bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije Skripalj 4. marta 2018. godine, prenosi RT.

Britanska policija je, kako piše Russia Today, saopštila da su osumnjičeni putovali sa autentičnim ruskim pasošima, kao i da su stigli u Britaniju nekoliko dana pre incidenta.

Saopšteno je da postoji dovoljno dokaza da se podigne optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv dvojice muškaraca.

- Istraženi su dokazi i došlo se do zaključka da postoji dovoljno dokaza da se podigne optužnica, a u interesu je javnosti da se optuže Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, koji su rusku državljani - rekla je Su Heming iz britanskog tužilaštva, prenosi RT.

Bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su u Solsberiju u martu.

Trovanje je prouzrokovalo diplomatski rat Velike Britanije i Rusije, jer je Britanija optuživala Moskvu. Rusija poriče bilo kakvu vezu sa ovim incidentom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.