Dvoje mrtvih u napadu džihadista na luksuzno odmaralište na Maliju, spaseno 32 talaca (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje mrtvih u napadu džihadista na luksuzno odmaralište na Maliju, spaseno 32 talaca (FOTO, VIDEO)

Džihadisti su danas uz povike "Alahu ekbar" napali turističko odmaralište nadomak prestonice Malija, Bamaka, popularnog među turistima sa Zapada.

Prema poslednjim informacijama, u napadu su ubijene najmanje dve osobe, a spasena su 32 taoca.

Napadnuto je odmaralište u Dugurakoru, istočno od prestonice Bamaka, mesto koje često za vikend posećuju stranci, prenosi Rojters.

#Mali: Gunmen stormed a tourist resort in #Bamako, killed an unknown number of people >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << and took Western tourists hostage. pic.twitter.com/8UDi2dp4uk

U toku je okršaj pripadnika bezbednosnih snaga sa napadačima, a svedoci navode da se čuju pucnji i da je najmanje jedna zgrada u plamenu.

Ministar bezbednosti Salif Traore je za AFP rekao da je u pitanju bio napad džihadista.

⚡️ “Popular Mali resort under attack by gunmen”https://t.co/5ZtMCVkRFO

Kako se navodi, jedna od žrtava ima državljanstvo Francuske i Gabona.

BREAKING: Gunman storm luxury Western resort in Mali as 'smoke rises over hotel' https://t.co/hvzzOiR3Nr pic.twitter.com/isBii9KXrB

Nešto ranije, zvaničnik misije UN je rekao da je u toku "teroristički napad", da ima povređenih i da su uzeti taoci. Svedoci navode da su čuli pucnje.

? EN DIRECTO | Varios muertos en un ataque contra un 'resort' turístico en Mali https://t.co/XnE4iffHyW

Mali već nekoliko godina vodi rat protiv džihadista na severu i u centralnom delu te zemlje.

U novembru 2015. najmanje 20 osoba je ubijeno kada su naoružani napadači pucali na goste i osoblje u hotelu Radison Blu u Bamaku. Afrička grupa džihadista Al-Mourabitoun tada je potvrdila da je odgovorna za organizovanje napada. Ova grupa ima svoje sedište na severu Malija, a sačinjavaju je Tuarezi i Arapi.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Napad u odmaralištu na Maliju

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2017

BAMAKO - Luksuzno odmaralište nadomak prestonice Malija, Bamaka, napadnuto je danas, saopštio je portparol Ministarstva bezbednosti...Kako Rojters javlja, više detalja nije poznato o napadu, ali je jasno da i dalje traje..."Snage bezbjednosti su na mjestu događaja. Čitavo područje je blokirano...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.