Dvoje dece sa kidnaperom

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje dece sa kidnaperom

SAN FRANCISKO - Devojka koja je oteta pre 18 godina, kada je imala samo 11 godina, pojavila se u jednoj policijskoj stanici u Kaliforniji, a bračni par koji je optužen za njenu otmicu je, prema izveštajima policijskih zvaničnika, uhapšen. Džejsi Dagard, međutim, u zatočeništvu je rodila dve ćerke sa svojim kidnaperom - prvu sa samo 14 godina.

Dagardovu su 10. juna 1991. u blizini njene kuće u gradiću Saut Lejk Taho, na istoku okruga El Dorado u centralnoj Kaliforniji, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << išla ka autobuskoj stanici, kidnapovali otmičari u automobilu marke „sedan“.

- Džejsi Dagard i njene ćerke od 11 i 15 godina držane su u skrivenom dvorištu iza kuće na jednom imanju nadomak San Franciska - navela je policija.

Pomoćne zgrade i šatori u dvorištu iza kuće bili su raspoređeni na način da ljudima spolja zaklone pogled, a žrtvama daju osećaj potpune izolacije. Čini se da žrtve nisu pokušavale da pobegnu. Dagardova i njene ćerke nisu nikada pohađale školu, niti bile kod lekara.

Portparol šerifa ovog okruga je, u kratkom pisanom saopštenju, naveo da je žrtva otmice u dobrom zdravstvenom stanju, preneo je Rojters.

List San Fransisko kronikl je na svom veb-sajtu, pozivajući se na policijske izvore, objavio da je Dagardova identifikovana kada se juče u policijskoj stanici pojavila sa bračnim parom Garido - Filipom Kregom (58) i Nensi (55) - koji se sumnjiči za njenu otmicu, a koji je u policijsku stanicu ušao da bi dobio izvesnu informaciju.

Filip Garido je ranije bio osuđivan za silovanje, a zadržan je pod sumnjom da je izvršio krivično delo otmice, silovanja i nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnom osobom, dok je njegova supruga uhapšena pod sumnjom da je saučestvovala u kidnapovanju, navodi list.

Porodica Dagarove je požurila da dođe po nju. NJen očuh, koji je pre 18 godina video da nepoznati ljudi ispred kuće ubacuju devojčicu u auto i bezuspešno pokušao da ih stigne biciklom, kaže da se oseća kao da je „dobio na lutriji“. Kaže da mu je otmica upropastila život.

- To je uništilo moj brak, prošao sam kroz pakao. Praktično sam do juče i sam bio osumnjičen - rekao je on, prenosi Bi-Bi-Si.

Mediji ovaj slučaj porede sa slučajem Austrijanca Jozefa Fricla koji je prošle godine otkriven pošto je svoju ćerku držao u zatočeništvu 24 godine i sa njom imao sedmoro dece.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.