Dve od 12 supruga optužuju Obaminog brata za nasilje i zavođenje maloletnica

Izvor: Blic, 04.Mar.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve od 12 supruga optužuju Obaminog brata za nasilje i zavođenje maloletnica

Kenijac Roj Abongo Malik Obama (55), polubrat američkog predsednika Obame, koji je odlučio da krene njegovim stopama i okuša sreću u politici, našao se na meti optužbi ženskih članova njegove velike porodice, koji tvrde da fizički zlostavlja svoje žene i da je poslednju od ukupno 12 zaveo kada je imala samo 17 godina.

Kenijci su juče izašli na izbore za predsednika, članove parlamenta, senatore, okružne guvernere i članove novoformirane okružne skupštine. Malik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obama se kandidovao za guvernera okruga Siaja. Ako pobedi, sleduje mu godišnja zarada od preko 115.000 evra - plata za koju prosečni Kenijci moraju da rade 66 godina - kao i privilegije među kojima su i "bonus penzija" od 87.000 evra, automobil, šofer, VIP putovanja i doživotni telohranitelj.

"Glasajte za Obamu - glasajte za promene! Malik Obama ima međunarodne kontakte i može da privuče investicije za izgradnju fabrika i proizvodnu industriju. Malik Obama je novi lider koji će usmeriti našu zemlju u novom pravcu”, sadržaj je letaka koji su deljeni glasačima.

Novinar “Dejli mejla”, koji boravi u Keniji, kaže da Malikova obećanja ne treba ozbiljno shvatiti nakon što se našao na meti optužbi nekoliko svojih supruga. Šila Anijango (20), koja je 35 godina mlađa od njega, kaže da je udaja za Malika bila "najgora odluka" u njenom životu. Žena koja se danas krije kod svoje majke, kaže da je muž tuče, da je zao i svađalački nastrojen.

- On zlostavlja moju ćerku. On je zao starac. Napravio je tajni plan da otme moju maloletnu ćerku i platio joj 3.000 šilinga (24 funte) da se uda za njega. Bila je mlada i zbunjena - tvrdi Meri, majka Šila Anijango.

Hafsa Bavanda (33) takođe se udala za političara kao tinejdžerka, ali je pobegla 2008, nakon dve godine braka. Ona je ispričala da je tukao druge supruge, kojih je, prema njenim rečima, bilo najmanje 12.

- On je loš čovek i ne želim više nikada da ga vidim - kaže Hafsa.

Roj Abongo Malik Obama je prvi sin Baraka Obama Starijeg. Njegov otac se oženio lokalnom devojkom Kezijom kada je imao 18 godina. Godine 1958. rodila mu je Malika, a njegovu sestru Aumu dve godina kasnije.

Barak Obama Stariji, koji je bio odličan student, napustio je nju i decu pošto je dobio stipendiju Univerziteta Havaji. Tamo se zabavljao sa En Danham, antropologom iz Kanzasa, kojom se kasnije oženio. Ona mu je rodila Baraka Huseina Mlađeg.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.