Dve eksplozije kod hotela u Egiptu, troje ubijeno

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve eksplozije kod hotela u Egiptu, troje ubijeno

U bombaškom napadu u blizini hotela u Egiptu, poginule su najmanje tri osobe, dok je 12 povređeno.

Dve bombe eksplodirale su u blizini hotela u gradu Ariš u kojem je boravio sudija, dan nakon drugog kruga parlamentarnih izbora. Vojska i policija blokirale su okolnu oblast.

Državna televizija i bezbednosni izvori naveli su da je najpre eksplodirao automobil-bomba, a potom je i druga eksplozija odjeknula u toj oblasti, desetak minuta kasnije.

Za sada nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ekstremistička grupa nije preuzela odgovornost za napad. Rojters podseća da je ogranak Islamske države u Egiptu, Sinajska provincija, izveo slične napade u tom regionu u pokušaju da zbaci vladu u Kairu.

Ariš je glavni grad pokrajine Severni Sinaj koji je udaljen oko 100 kilometara od mesta na kome se srušio ruski putnički avion 30. oktobra, kada je ubijeno 224 ljudi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.