Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaest mrtvih u padu aviona

Luanda -- Dvanaest ljudi poginulo je u padu aviona kod mesta Huambo, u planinskom delu Angole, prenosi agencija Angola pres.

Nacionalni radio Angole javio je da u padu aviona Bičkraft-200, koji se dogodio oko osam časova po lokalnom vremenu, nije bilo preživelih, a državna novinska agencija Angop objavila je da su poginuli svi putnici i članovi posade. Avion je pokušao da se spusti na jedan od dva lokalna aerodroma, pre nego sto se srušio.

Među žrtvama su i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojica portugalskih državljana, prenela je nemačka novinska agencija DPA.

Spasilačke ekipe su pronašle ostatke tela poginulih i prebacile ih u Huambo.

Blizu mesta nesreće, prilikom sletanja se srušio i vojni helikopter koji je prevozio spasioce, a povređena su dva člana posade, dok je pet putnika prošlo bez ozleda.

Bičkraft-200 je mali avion sa dva motora koji je bio u vlasništvu kompanije Gira Globo. Takva letelica može da primi do 16 ljudi.

Ministar saobraćaja Angole Andre Luiš Brandao naredio je istragu o uzrocima udesa aviona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.