Izvor: Blic, 19.Jan.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaest mrtvih u avionskoj nesreći u Angoli

U udesu aviona dvomotorca u planinama u centralnom delu Angole, 12 ljudi je izgubilo život, izvestila je danas agencija Angola pres.

Avion B-200, koji je leteo iz Luande za Huambo, glavni grad istoimene provincije, eksplodirao je kada je u subotu ujutro udario u planinu, a svi putnici i članovi posade su poginuli u nesreći, saopštio je Nacionalni institut za civilno vazduhoplovstvo.

Među žrtvama su i dvojica portugalskih državljana, prenela je nemačka novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencija DPA. Spasilačke ekipe su pronašle ostatke tela poginulih i prebacile ih u Huambo.

Uzrok nesreće još nije utvrđen, a istraga je u toku.

Blizu mesta nesreće, prilikom sletanja se srušio i vojni helikopter koji je prevozio spasioce, a povređena su dva člana posade, dok je pet putnika prošlo bez ozleda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.