Dva tankera u plamenu u Omanskom zalivu

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva tankera u plamenu u Omanskom zalivu

Dva tankera u Omanskom zalivu su oštećena i zahvaćena vatrom, a sumnja se da su napadnuti. Svi članovi posade oba broda su evakuisani.
Norveška brodska kompanija "Frontlajn" potvrdila je da se njen naftni tanker "Front Alter" zapalio u Omanskom zalivu, prenosi Rojters.

Brod se kretao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ka Tajvanu.
Sumnja se da je tanker pogođen torpedom. Svi članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posade prebačeni su na drugi brod.
Takođe, na panamskom tankeru "Kokuka Kurejdžes" došlo je do požara u delu broda u kojem se nalazi motor, a probijen je i trup broda.
Posada je napustila plovilo, a jedan član posade je zadobio lakše povrede.
Tanker je prevozio metanol iz Saudijske Arabije u Singapur.
Iranski mediji su naveli da su spasilačke službe te zemlje spasile svih 44 članova posade dva broda.
Američka Peta flota, koja je stacionirana u Bahreinu, saopštila je da je pružala pomoć pošto je primila pozive.
Nakon incidenata, cene nafte su porasle za četiri posto.
Omanski zaliv se nalazi na ulazu u Ormuski moreuz, morski put velikog strateškog značaja, kroz koji se transportuje petina nafte koja se potroši u svetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cijene nafte u porastu nakon napada na tankere

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2019

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od četiri odsto nakon napada na dva tankera u Omanskom zalivu nedaleko od Irana i u Ormuskom moreuzu, prenosi SRNA.  Mediji su ranije javili da je naftni tanker u vlasništvu norveške firme "Frontlajn" pogođen torpedom u blizini obale...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.